به گزارش راهبرد معاصر؛ ایران هم اکنون در حال تجربه مشکلات جدی آب است. خشک سالیهای مکرر توأم با برداشت بیش از حد آبهای سطحی و زیرزمینی از طریق شبکه بزرگی از زیرساختهای هیدرولیکی و چاههای عمیق، وضعیت آب کشور را به سطح بحرانی رساندهاست. از نشانههای این وضعیت خشک شدن دریاچهها، رودخانهها و تالابها، کاهش سطح آبهای زیرزمینی، فرونشست زمین، تخریب کیفیت آب، فرسایش خاک، بیابانزایی و طوفانهای گرد و غبار بیشتر است.
لیلا زمانی، رئیس گروه توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با میزان، با اشاره به کارکرد توسعه پایدار، بیان داشت: توسعه پایدار علاوه بر رفع نیازهای نسل فعلی امکان استفاده از منابع و رسیدن به بالندگی برای نسل آینده را نیز فراهم میکند.
رئیس گروه توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به ابعاد توسعه پایدار افزود: توسعه پایدار سه مقوله اجتماع، اقتصاد و محیط زیست را با هم در برمی گیرد و در صورت بی توجهی به هر یک از این ابعاد مشکلاتی برای نسل آینده و حتی نسل فعلی ایجاد خواهد شد.
وی در ادامه درخصوص رویکرد سازمان محیط زیست به این موضوع گفت: "کمیته ملی توسعه پایدار" یک سال پس از برگزاری اجلاس ریو ۱۹۹۲ و در شورای عالی محیط زیست متشکل از اعضای مختلف دولت، NGOها و بخش خصوصی تشکیل شد که این کمیته درخصوص هماهنگی پیشرفت و توسعه در راستای مسائل مرتبط اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی تصمیم میگیرد.
رئیس گروه توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط زیست، همچنین اجرای برنامههای توسعه در جنوب ایران را در راستای توسعه پایدار برشمرد و افزود: سازمان محیط زیست پس از بررسی کلیه طرحهای توسعه کلان کشور برنامههای خوبی را در این راستا برگزار میکند.
زمانی متذکر شد: طبق این اطلاعات، ایران در حوزه مدیریت منابع آب در وضعیت قرمز قرار دارد و افزود ما از نظر شاخصهای دسترسی به آب شرب سالم، رتبه خوبی داریم و خوشبختانه دولت نیز موفق به آبرسانی به دورترین نقاط کشور شده، اما در استفاده از منابع آب تجدیدپذیر (زیرزمینی) وضعیت خوبی نداریم.
رئیس گروه توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط زیست همچنین با بیان اینکه ایران از نظر هدف آموزش در وضعیت سبز قرار گرفته، بیان داشت: دفتر آموزش سازمان حفاظت از محیط زیست همکاریهای خوبی با وزارت آموزش و پرورش دارد و برای گنجاندن مفاهیم محیط زیست در کتب درسی دانش آموزان اقدام کرده است.